GRAND PIANO KAWAI GL10 E/P 153 cm CRNI

Mehanika: Millenium III; Površina tipke: bijela (acrylic),crna (phenol); Mahagoni čekići sa dvostrukim (unutarnjim) filcom; Agrafi od 1-46 tipke; Poklopac klavijature: “Soft Fall” lagano spuštanje; Rezonantna ploča (glasnjača): čvrsta smreka; Grede: 2; Rebra glasnjače: 10; Pedale: 3; Stalak za note: 5 pozicija; Poklopac klavira: 2 pozicije; Točkovi jednostruki; Dužina: 153cm; Težina: 282 kg; Boja: Crni sjaj

Kategorija:
  • Opis
  • Brand

Opis

Novi Kawai klavir GL serije
GL serija klavira posjeduje sve bitne karakteristike zbog kojih su Kawai klaviri traženi izbor među pijanistima i profesorima generacijama. Proizvedeni su sa jednim ciljem-pružiti izniman dodir i ton koji traje.
Više od 85 godina, Kawai je graditelj/proizvođač suvremenih klavira koji hrabro (pionirski) uvodi vrhunske materijale i ideje unapređujući umjetnost izgradnje klavira. Skoro devet desetljeća iskustva i tradicije u gradnji klavira, naša proslavljena tehnologija donosi izniman dodir i ton koji je cijenjen širom svijeta zbog svoje iznimne postojanosti. To je prednost Kawai-ja koju ćete čuti i osjećati godinama.

Millennium III mehanika
Milennium III mehanika sadrži dijelove napravljene od ABS-karbona, kompozitnog materijala koji je nastao miješanjem/ulijevanjem karbonskih vlakana u proslavljen ABS-Styran. Karbon je izuzetno čvrst i krut, što omogućuje stvaranje dijelova mehanike koji su lakši bez narušavanja čvrstoće/otpornosti. Rezultat je jača/čvršća, brža mehanika koja omogućuje više snage, bolju kontrolu i veću stabilnost od konvencionalnih drvenih mehanika.

Duže tipke
Duže tipke čine sviranje laganijim i omogućuju još bolji osjećaj na svim dijelovima površine tipke. Viši profil i koncertna dužina tipki čini ih krućim kako bi osigurale izniman prijenos energije i optimalnu snagu.

Čvršći temelj udaranja tipki
Ljetvica podstavljena tkaninom (hammer rail) na kojoj se odmaraju batići je kralježnica mehanike glasovira. Ta podstavljena letvica cijele GL serije izrađena je od izdržljivog ekstrudiranog aluminija s našim ekskluzivnim Dual Beam dizajnom za snagu i stabilnost. «Hammer rail» i «wippen rail» trajno su zaključani u mjestu kako bi sačuvali zahtjevnu toleranciju dizajna mehanike i osigurali dosljedan dodir tijekom sviranja glasovira. Cijela površina hammer rail-a fino je nazubljena kako bi držala svaki batić sigurnim za optimalno usklađivanje svih batića, dok je batić prirubnice, držeći se za površinu, izrađen od ABS-karbonata koji omogućuje da vijci mehanike ostanu čvrsti, bez mogućnosti skraćivanja i savijanja. Sve ove sitne značajke dizajna obuhvaća čvrsti temelj GL serije, osiguravajući precizno udaranje tipki tijekom vremena.

Zbog korištenja ABS-karbona, dijelovi mehanike su čvrsti i postojani. ABS-karbon je mnogo puta jači od drva i gotovo nepropustljiv za skupljanje i savijanje od vlage. Izvanredna kombinacija čvrstoće i stabilnosti omogućuje da dijelovi mehanike sačinjeni od ABS-karbona prenose energiju sa batića neusporedivom učinkovitošću, snagom, preciznošću i nijansama za vrhunski doživljaj sviranja.

Ton
Kawai klaviri poznati su po svojem izražajnom zvuku/tonu i širokom dinamičkom rasponu koji omogućuju pijanistima sviranje s lakoćom i sa strašću.

Agrafi
Agrafi osiguravaju tačnost usklađivanja žica, pravilno su razmaknuti i pod određenim kutovima proizvode veću ujednačenost tona te postojanu dužinu trajanja svakog tona.

Snaga/moć pianissima
Jedna od najtraženijih prednosti/atributa kvalitetnih glasovira je dinamički opseg-sposobnost sviranja ne samo grmovitih/izrazito glasnih fortissima nego i najdelikatnijih i osjetljivih pianissima. Tehnološka izvrsnost/superiornost Millenium III mehanike je najočitija u svojoj izvanrednoj sposobnosti da proizvodi savršen pianissimo. Ironično je da tehnologija GL serije govori najglasnije kada se šapće/tiho svira.

Rezonantna ploča izrađena od čvrste smreke
Rezonantna ploča je srce glasovira. Njezina svrha je transformiranje vibracija žica glasovira u bogat, zvučan ton. Kawai koristi ravnozrnu, četveroreznu čvrstu smreku za sve rezonantne ploče iz GL serije. Svaka je posebno strateški sužena kako bi osigurala dobar stupanj rezonantnog kretanja u svim dijelovima rezonantne ploče. Samo rezonantne ploče koje zadovoljavaju ili premašuju naše zahtjevne standarde rezonancije su izabrani u GL seriju.

Most od tvrdog drveta
Mostovi prenose vibracije žica na rezonantnu ploču. Mostovi GL serije izrađeni su od čvrstog javora ili bukve te su pažljivo postavljeni na željeznu ploču za pravilan pritisak žica i optimalan prijenos tona.

Snaga/Čvrstoća
Snaga dopušta da se glasovir svira s integritetom i autoritetom tijekom vremena. Glasoviri GL serije su izvanredne čvrstoće/snage koja omogućuje postojanost/ sposobnost napredovanja usred dugotrajnog korištenja.

Čvrstoća (Rastezljiv, preklopiv nosivi dizajn)
Čvrsta konstrukcija stvara iznimno čvrst temelj za potporu napetosti žica. Prvo, pinblok je ugrađen na ploču. Zatim, pinblok i preklopiva rastezljiva tabla/poluga/šipka su integrirani u zajedničku konstrukciju i čvrsto su ugrađeni do rubova. Izvanredna debljina nosive ploče ilustrira konstrukcijski integritet tog čvrstog okvira osmišljenog da osigura stabilan, ugođen i snažan ton.

V-pro ploča
Ploča je akustički neutralna željezna nadogradnja glasovira na koju se napinju žice. Sve ploče GL serije izrađene su pomoću Mold procesa (V-pro) vakuuma s «Crossbone dizajnom». Rezultat je jaka, stabilna i lijepa ploča.

Pinblok (Igleni blok) i Tuning pins (igle za ugađanje, «čivije»)
Multi-Grip pinblok (igleni blok) je na svim glasovirima GL serije u potpunosti napravljen lijepljenjem s najmanje jedanaest popreko ljepljivih slojeva sjevernoameričkog tvrdog javora za maksimalnu snagu i uravnotežen moment. Igle za podešavanje (tuning pins) izrađene su od najfinijeg karbonskog čelika, strojno obrađenog za maksimalno postojan okretni moment te su igle za podešavanje («čivije») također presvučene niklom čime se dobiva na ljepoti/eleganciji te im se pruža dugotrajna zaštita.

Čelikom ojačana nesavitljiva letvica klavijature
Pijano letvica je najduži vodoravno položeni dio drva koji pokriva prednji dio klavijature. Budući da je izrađena od drveta, pijano letvica se može iskriviti ili savijati ovisno o promjeni vlage, uzrokujući zadržavanje tipki. Kako bi se izbjegao ovaj problem, pijano letvica GL serije je pojačana s čeličnom podlogom koja sprječava savijanje ili povijanje u bilo kojem smjeru. Tipke se slobodno kreću, gotovo bez mogućnosti trenja ili zabadanja u unutrašnjost pijano letvice.

Čelikom ojačan držač/podloga klavijature
Držač/ podloga klavijature glasovira mora biti čvrsta i stabilna kako bi mogla podnijeti težinu cjelokupne mehanike tijekom vremena. Podloga klavijature GL serije izrađena je od iznimno čvrstog, višeslojno lijepljenog tvrdog drva te je ojačana čeličnom gredom koja daje snagu i pojačava krutost kako bi se spriječio gubitak energije.

«Blagopadajući» poklopac za zatvaranje klavijature
Spora, blagopadajuća daska/poklopac za zatvaranje klavijature ima sustav za zatvaranje s dvostrukim mehanizmom prigušenja koji štiti ruke i glasovir od štete koju bi moglo uzrokovati naglo spuštanje poklopca.

Karakteristike:

•Mehanika: Millenium III
•Površina tipke: bijela (acrylic),crna (phenol)
•Mahagoni batići sa dvostrukim (unutarnjim) filcom
•Agrafi od 1-46 tipke
•Poklopac klavijature: “Soft Fall” lagano spuštanje
•Rezonantna ploča (glasnjača): čvrsta smreka
•Grede: 2
•Rebra glasnjače: 10
•Pedale: 3
•Stalak za note: 5 pozicija
•Poklopac glasovira: 2 pozicije
•Kotači: jednostruki
•Dužina: 153cm
•Težina: 282 kg
•Boja: Crni sjaj

Brand

KAWAI

Kawai je japanski brend koji se ističe po proizvodnji izuzetnih klavira i drugih muzičkih instrumenata. Osnovan 1927. godine, Kawai je stekao ugled zbog visokog standarda izrade, tehnoloških inovacija i prepoznatljivog zvuka svojih klavira. Njihovi instrumenti su omiljeni među pijanistima širom svijeta zbog precizne izrade klavirskih mehanizama i elegantnog dizajna. Kawai također proizvodi digitalne klavire, električne orgulje i druge muzičke instrumente, pružajući raznolike opcije za muzičare različitih nivoa i preferencija. Sa tradicijom dugom više od osam decenija, Kawai ostaje sinonim za vrhunski kvalitet i umjetničku izvrsnost u svijetu klavira.

Možda će vam se također svidjeti…

BESPLATNA DOSTAVA ZA SVE NARUDŽBE IZNAD 100 KM ! Odbaci

Trebaš pomoć? Nazovi