Kawai KDP120 Digitalni Pianino / Klavir

Kawai KDP120 Digitalni Pianino / Klavir

Kawai KDP120 je početni model popularnog japanskog proizvođača klavira sa zvukom i performansama koje daleko nadmašuju njegovu cijenu. Prethodni model KDP110 bio je jedan od najpopularnijih digitalnih klavira koje je Kawai nudio a novi KDP120 se nadovezuje na uspjeh sa poboljšanim glasovima klavira.

Kawai KDP120 Rosewood - Gospel Pianos

 

Akcija tastature
Prilikom odabira digitalnog klavira, ‘osjećaj’ klavijature trebao bi biti jedan od najvažnijih faktora. KDP120 karakteriše Kawai-jeva tastatura Responsive Hammer Compact II (RHC-II). Ova klavijatura je razvijena da reproducira dodir akustičnog klavira i nudi autentično iskustvo sviranja. RHC-II klavijatura ima ponderisane čekiće i trostruke senzore kako bi uhvatili svaku nijansu vaše izvedbe, a također stimuliše opuštanje doživljeno prilikom sviranja akustičnog klavira.

Kawai KDP120|Digital Pianos|Products|Kawai Musical Instruments  Manufacturing Co., Ltd.

Glas koncertnog klavira + Snažno pojačanje
KDP120 reprodukuje zvuk Shigeru Kawai Concert EX klavira. Ovo je glas koncertnog klavira svjetske klase i zvuči apsolutno zapanjujuće kada se svira kroz ugrađeni zvučni sistem od 20 x 20 vati. Postoji ukupno 15 različitih zvukova instrumenata uključujući izbor akustičnih klavira za različite stilove muzike, e. klavira, orgulja, gudača, pa čak i zvukova sintisajzera. Polifonija KDP120 je 192 tona što znači da je malo vjerovatno da ćete iskusiti izrezivanje nota – čak i kada složite dva glasa zajedno u ‘dual-mode’. Nova funkcija niske jačine zvuka inteligentno prilagođava zvuk za reprodukciju pri nižim jačinama, dok i dalje proizvodi pun ton.

Kawai KDP120|Digital Pianos|Products|Kawai Musical Instruments  Manufacturing Co., Ltd.

Snimač
Ugrađeni snimač sa tri pjesme vam omogućava da snimite svoje nastupe. Kapacitet memorije je 10.000 nota, što je više nego dovoljno. Funkcija snimanja je savršena za vježbanje i slušanje vašeg nastupa, kao i za sviranje dueta sa samim sobom 🙂

Bluetooth povezivanje
KDP120 ima Bluetooth MIDI za komunikaciju sa mnogim aplikacijama za pravljenje muzike koje su dostupne i za Apple iOS i Android uređaje.

Virtuelni tehničar (Virtuel Technician)
Funkcija Virtual Technician vam daje kontrolu nad različitim karakteristikama zvukova klavira, što znači da glasove možete prilagoditi svom ukusu. Tu je i 10 VT Smart-Mode unapred podešenih postavki koje mijenjaju ton glasova klavira kako bi vas spasili od samog unosa promjena!

Kawai KDP120 RW Rosewood - Austral Piano World®

 

Reverb
Reverb efekat simulira ambijent sviranja u različitim sobama i prostorima različitih veličina. Odaberite sobu, salon, malu dvoranu, koncertnu dvoranu, dvoranu uživo ili katedralu.

Pedale
KDP120 ima Damper pedalu (sustain) sa Half-Pedalom, Sostenuto i Soft pedalama – baš kao akustični klavir.

Veze
Dostupna su dva izlaza za slušalice tako da dvije osobe mogu zajedno vježbati/svirati, MIDI (IN/OUT) i USB (to Host) konektori su također prisutni.

Kawai KDP120 je dostupan odmah po akcijskoj cijeni od 2,197 KM

Naručite ga na ovom linku

Share this post

BESPLATNA DOSTAVA ZA SVE NARUDŽBE IZNAD 100 KM ! Odbaci

Trebaš pomoć? Nazovi